top of page

BEKKENINSTABILITEIT

 

Weer ontspannen de toekomst tegemoet

Krijg uw bekken weer in balans

Bekkeninstabiliteit komt meestal voor bij zwangere vrouwen. Ook een ongeval of blessure kan bekkeninstabiliteit veroorzaken. Mannen kunnen dus ook last hebben van bekkeninstabiliteit. Bekkeninstabiliteit ontstaat doordat de banden die de verschillende botten van het bekken bij elkaar houden beschadigd raken of verzwakken. Er zijn vier vormen van bekkeninstabiliteit: hormonale bekkeninstabiliteit, hormonale gecombineerd met mechanische bekkeninstabiliteit, mechanische bekkeninstabiliteit en bekkeninstabiliteit na een blessure of ongeluk.

Symptomen van bekkeninstabiliteit

Meestal is er bij bekkeninstabiliteit sprake van pijn in het midden en aan de voorkant van het bekken, pijn in de onderrug en pijn rond het stuitbeen (stuitje).

OrigGENE behandeling bij bekkeninstabiliteit

Bij bekkeninstabiliteit wordt soms gekozen voor een bekkenband, die de banden van het bekken ‘bij elkaar’ houdt. De problemen van bekkeninstabiliteit worden dan niet aangepakt; zodra de bekkenband uitgaat, treden de pijnklachten van bekkeninstabiliteit weer op.

Fysiotherapie WORKS adviseert om met OriGENE behandeling de rugspieren in goede conditie te brengen.

Bij OriGENE behandeling worden de rugspieren geïsoleerd getraind. Door de rugspieren geïsoleerd te trainen, leren deze spieren de lichaamshouding beheersen, waardoor onder meer het bekken ontlast wordt.

 

Ontdek de resultaten die met OriGENE behandeling bij bekkeninstabiliteit behaald worden.

bottom of page