top of page

OriGENE 2®

THERAPIE

De stap naar leven zonder rugpijn

Los uw nek of rugklachten op met OriGENE 2

Los-rugklachten-op-met-OriGENE-1024x768.
Origene rugbehandeling

Rug- of nekklachten? Pak ze aan met de nieuwe Origene 2.


Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaken. De OriGENE1 (voor de behandeling van lage rugklachten) ontstond in de periode 2001-2005. Gebaseerd hierop werd de OriGENE2  (2014-2017) voor behandeling van lage- en hoge rugklachten- en nekklachten ontwikkeld. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestellen werden door wetenschappers en technici ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina. U kunt over het ontstaan meer lezen op;  https://www.origene.nl/over-ons/

De behandeling van rug- en nekklachten vereist maatwerk
Het Origene2 toestel combineert een aantal belangrijke en unieke eigenschappen. De behandeling met behulp van het toestel wordt volledig aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve op u als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.),  waarbij de therapeut het behandeltoestel instelt met behulp van 11 verschillende instellingen die allemaal op elkaar inwerken. Lees meer; www.origene.nl/voor-patienten/lage-rugklachten. Kleine aanpassingen in de gekozen instellingen kunnen daardoor grote gevolgen hebben. Geen enkel ander behandeltoestel heeft die mogelijkheid. Op het toestel is dan ook een Europees octrooi verleend.

 

Nekklachten
Bovendien kan met de nieuwe Origene2 ook de bovenkant van de rug en de nek separaat en geïsoleerd behandelt worden. Ook in dit deel van de wervelkolom kunt u dus niet compenseren met andere spieren. Lees meer op; www.origene.nl/origene2/


De Origene2 maakt aldus in 1 toestel de behandeling mogelijk van de gehele wervelkolom, van stuit tot kruin. Zowel integraal, als ook separaat voor klachten aan de lage rug, de hoge rug en de nek.
 

Uw rugklachten verholpen  
De behandeling kost  weinig tijd (circa 15 a 20 minuten per behandeling) en vindt éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische klachten is het uitgangspunt ca 10 behandelingen. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende klachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

Velen gingen u voor
Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Inmiddels werken ongeveer 320 gecertificeerde en enthousiaste fysio- en manueeltherapeuten met Origene. Lees ervaringen met Origene op www.origene.nl/ervaringen-met-origene/ervaringen-van-patienten/

Verzekering
De kosten van de behandeling worden geheel of gedeeltelijk vergoed, mits u een aanvullende verzekering heeft met dekking voor fysiotherapie. 


Rugklachten & Wetenschap
Mede op basis van ervaringen vanuit de circa 100 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE; (Klik hier voor het pdf bestand)

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel deze dan gerust aan een van onze gecertificeerde Origene-therapeuten. Uitgebreide informatie kunt u ook vinden op  www.origene.nl. Daar kunt u meer lezen  over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d.

 

Tijdens de gehele behandeling wordt u persoonlijk en professioneel begeleid door uw fysiotherapeut.

 

Korte behandeltijd

Nadat u goed bent ingesteld op de machine duurt de behandeling circa 20 minuten per keer.

Eerst doet u ze wekelijks. Later beperkt u de behandeling tot soms maar een paar keer per jaar.

Bekijk de onderstaande OriGENE film hiermee krijgt u een indruk van deze behandeling.

Uitleg OriGENE2 behandeltoestel
OriGENE, los rugklachten op met OriGENE
bottom of page