top of page

Een nieuwe kijk op uw rugklachten!

Origene in combinatie met de Spinal Mouse® rugscan

_MG_9427.jpg

De Spinal Mouse ® is een hightech meetinstrument voor gebruik in verschillende doelgebieden. Het analyseert zowel de stand en de bewegelijkheid van de totale wervelkolom, als die van de wervelsegmenten onderling. De meting vindt plaats langs elektromechanische weg, is hierdoor niet belastend voor de patiënt, en dus vaker achter elkaar uit te voeren.

De werking van de Spinal Mouse ® is snel, eenvoudig en betrouwbaar. De metingen worden uitgevoerd door het glijden van het draadloze apparaat langs de wervelkolom. De relevante gegevens worden verzameld en verwerkt op de computer.

We kunnen aan de hand van de verkregen meetuitslagen u heel nauwkeurig behandelen.

De combinatie van Origene en Spinal Mouse is heel sterk, omdat je uit de meetresultaten van de Spinal Mouse precies kunt aflezen welke wervels niet goed bewegen. Vervolgens kunnen we met het Origene toestel exact de juiste wervel mobiliseren en de zwakkere spieren trainen.

Vooraf aan de Origene behandeling wordt met de Spinal Mouse de wervelkolom in kaart gebracht de 0- meting en kunnen analyseren we de aanwezige beperkingen. Hierna kunnen we starten met de Origene behandeling. Na 5 behandelingen meten we opnieuw de wervelkolom met de Spinal Mouse en kijken we naar de veranderingen die hebben plaats gevonden. Aan het eind van de 10 behandelingen meten we nogmaals om het resultaat vast te stellen.

Spinal Mouse ®-software visualiseert de stand en het bewegen van de wervelkolom en de wervels onderling, evenals de storing in het bewegend functioneren . Verzamelde gegevens van de patiënt wordt vergeleken met normatieve gegevens en direct omgezet naar grafische voorstellingen van de wervelkolom. De resultaten kunnen direct worden bekeken. Elke rapportage wordt opgeslagen en kan worden afgedrukt.

Reliability and validity of non - radiographic methods of thoracic kyphosis measurement: A systematic review. Manual Therapy 19 (2014) 10-17. E. Barrett et al.

The validity and reliability of “Spinal Mouse” assessment of spinal curvatures in the frontal plane in pediatric adolescent idiopathic thoraco-lumbar curves.  Eur Spine J 2016 Feb 22;25(2):476-82. Epub 2015 Apr 22. Ayse Livanelioglu et al.

Duur | 25 minuten.

 

Kosten | € 85,00

Vergoeding | Helaas kent deze behandeling geen vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze praktijk.

bottom of page